Toetjes!

Tenerife.. Daar heb ik afgelopen week doorgebracht. Het was er heerlijk! Mooi weer, lekker strand, leuk gezelschap en.. Lekker en veel eten!

Tja… En ik hou ervan, eten. Een van de redenen dat ik de opleiding tot gewichtsconsulent ben gaan doen. Ik wilde er meer over weten. Toch word je in zo’n weekje all-in resort heel erg op de proef gesteld. Waarbij ik mijn eigen lifestyle thuis echt goed onder controle heb en merk dat ik wel redelijk onbewust-bewust aan het worden ben was dit op vakantie toch niet echt het geval. Het begint bij het ontbijt: Hier begon ik met yoghurt, fruit en wat zaden. Daar hadden ze een klein hoekje van bij het buffet. Dan kwam de lunch: Ene keer een salade met wortel, komkommer, tomaat en een eitje, de andere keer pakte ik warm eten. Denk hierbij aan nasi, pasta of frites. Wat hier mis ging is dat het toetjesbuffet altijd geopend was. En wat is mijn grootste valkuil? TOETJES! En dan van die cakerollen met slagroomcréme erin. Heerlijk! In de avond schepte je twee keer warm eten op en hier at ik wel mijn groente maar ook weer een toetje. Samengevat is het dus een 1-wekelijk vreetfestijn geworden waarbij veel van mijn principes opzij gezet zijn. Mijn lichaam protesteerde hier ook bij. Opgezwollen buik (wat niet fijn is als je in bikini moet, geloof me) weinig tot geen stoelgang en mijn energie was ook ver te zoeken.

Conclusie? Het is niet goed voor mij. Qua gewicht niet maar ook niet voor mijn gezondheid. Mijn lijf reageert (ergens gelukkig) altijd heel heftig op dit soort toestanden. Hierdoor kreeg ik richting het einde van de vakantie heel erg zin in ‘mijn’ eten thuis. Noten, avocado’s, lekkere salades, vitamines en het ritme, wat is dat belangrijk.

Hoe doe jij dat als je op vakantie gaat? Ik ben hier erg benieuwd naar. Laat jij je helemaal gaan? Of let je toch wel op?

Als ik mensen zou moeten adviseren zou ik zeggen dat je het moet afwisselen. Je mag best wat extra’s maar blijf jezelf wel triggeren om bewust te zijn wat je naar binnen stopt.

Nu weer een aantal dagen terug en back to basic. Dat bevalt me toch het beste. Gewoon normaal doen. Gezond, lekker eten en drinken en mijn eerste Pilates lesje na de vakantie is alweer een feit..

Vóór de vakantie kreeg ik trouwens het cijfer binnen voor mijn eindopdracht: Een 7,3! Hoppa! Die is binnen. Wat ben ik blij. Nu vol vertrouwen mijn examen tegemoet! Vrijdag de laatste les en dan kunnen de zenuwen beginnen (Of waren die er al? ;))

Hieronder nog een lekker receptje. Toepasselijk voor deze blog want deze is heerlijk als toetje of  tussendoortje! Het is een vegan, zonder geraffineerde suikers heerlijke cupcake. Het is wel een werkje maar zeer de moeite waard!

Eet deze cupcake niet onbeperkt want hij bevat wel redelijk wat calorieën ;).

 

Smakelijk!

 

Cupcakes

 

Voor ongeveer 10 grote of ruim 20 kleine cupcakes

Onderste laag:

       50 gram amandelen

       60 gram pecan-noten

       170 gram dadels zonder pit

       snufje zeezout

Middelste laag:

       120 gram notenpasta

       170 gram dadels zonder pit

       50 gram kokosolie

       snufje zout

Bovenste laag

       70 gram kokosolie

       4 eetlepels cacaopoeder

       90 gram kokosbloesemsuiker

 

Benodigdheden:

       keukenmachine

       Cup-cake vormpjes

 

How to make it:
Mix de ingrediënten voor de onderste laag in de keukenmachine (gebruik een goede keukenmachine want dadels mengen erg lastig!)  en doe het mengsel in de vormpjes. Druk deze goed aan. 

Mix nu de ingrediënten voor de tweede laag en schep deze boven op de eerste laag, deze laag is zachter dus hoeft niet aangedrukt te worden.

Voor de bovenlaag verhit je de kokosolie in een pannetje en voeg de cacao en suiker toe. Goed blijven roeren en schenk/schep het mengsel over de cup-cakes. Zet de cakejes voor minimaal een uur in de vriezer en dan smullen maar!!!


Comments (0)

No comments found!

Write new comment

Maak als coach een vliegende start

Wist je dat door ons opgeleide (vitaal)coaches regelmatig worden ingezet voor onze bedrijfstrainingen? Wij bemiddelen en faciliteren. Zo brengen wij onze Hamel visie optimaal over én maak jij als coach kans op een vliegende start.

Register

Ben je op zoek naar een consulent of (vitaal)coach in jouw regio? In ons register staan alle door het Hamel College opgeleide coaches en consulenten geregistreerd.

Hamel VitaalShop

In de Hamel VitaalShop vind je producten die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Deze producten sluiten nauw aan bij onze opleidingen. De VitaalShop is daarom een handig hulpmiddel voor onze cursisten. Natuurlijk zijn ook niet-cursisten van harte welkom in de VitaalShop.