Leren, leren, leren……

En een ‘healthy brownie’ met walnoten!

Het einde nadert, nog een paar lessen en dan moet ik eindexamen doen. De proefexamens die we binnen hebben gekregen zijn gemaakt. Conclusie; ik moet gaan leren, leren, leren… De werking van het lichaam, de Latijnse benamingen van bepaalde delen in het lichaam. Het klinkt allemaal wel bekend, maar poeh, hier valt nog wel wat aan bij te spijkeren.
Dus dat gaan we doen, inplannen van leermomenten, samenvattingen schrijven en een boekje voor onderweg. Alle vrije momenten met mijn neus in de boeken doorbrengen.

Vaak krijg ik de vraag: 'Hoe doe je het toch allemaal? Studeren, werken, kind, vriend, huishouden, sporten, recepten verzinnen, opstarten eigen praktijk...' Ik moet bekennen, het is veel. Maar het geheim van dit alles is: plannen! Als ik op zondagavond op de bank zit, ga ik mijn week al doornemen en plan ik mijn leermomenten in. Het weekend houd ik zoveel mogelijk vrij, wat lastig is, omdat je vaak wel wat dingen hebt staan. Hier geldt voor mij wel; ik doe alleen wat ik leuk vind. Dat scheelt in mijn energie en het levert meer op dan dat het me kost. Mijn sociaal leven staat ook even op een laag pitje. Daar bedoel ik mee: doordeweeks is het me-time en het weekend zie ik mijn vriendinnen. Voor mijn zoontje heb ik altijd tijd, waarbij hij iedere avond op tijd naar bed gaat en ik vanaf half 8 in de avond vrij ben om te studeren, sporten, bloggen enz. enz.. Waarbij ik erg veel steun krijg van mijn vriend. Als ik hem niet had, dan had ik dit alles echt niet kunnen waarmaken...

Tijdens het studeren helpt het natuurlijk om je concentratie zo hoog mogelijk te houden. Wist je dat chocolade hier een goed hulpmiddel voor is? En dan geen witte of melk natuurlijk. Maar pure, 70%+ cacao. Heerlijk met wat nootjes en een kop thee. Ook maak ik vaak snacks van rauwe cacaopoeder. Hieronder schrijf ik een receptje wat ik iedereen kan aanraden om te maken. Onder het mom van een goede concentratie heb ik dit recept  in de afgelopen les bij het Hamel College getrakteerd en volgens mij viel hij erg goed in de smaak. Iedereen was ook erg goed geconcentreerd ;). Het is een ‘healthy brownie’ met walnoten.
Vergeet niet mijn Facebook en Instagram pagina te liken/volgen voor meer tips en tricks! FB: YA lifestyle IG: YA.lifestyle


Ingrediënten:
- 1 blik van 400 gram zwarte bonen
- 100 gr rozijnen
- 3 el eiwitpoeder (met chocoladesmaak)
- 2 eieren
- 1 el honing
- 50 gr rauwe cacaopoeder
- 1 el gesmolten kokosolie
- 1 tl bakpoeder
- 50 gram walnoten

Materiaal:
- Bakblik
- Bakpapier


How to make it:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Giet de zwarte bonen in een vergiet, was ze en laat ze uitlekken.
Doe de rozijnen in een bakje en doe hier wat kokend water bij. Doe de eieren, eiwitpoeder, cacaopoeder, bakpoeder, de uitgelekte zwarte bonen en de rozijnen in een keukenmachine of blender. Mix het geheel.

Maak ondertussen de walnoten wat kleiner en meng deze met de honing.

Als het mengsel een glad geheel is, voeg dan de walnoten met honing toe en roer deze er doorheen.
Doe een bakpapier in een cakeblik en doe hier het beslag in. Goed verdelen en dan in de oven voor 25 minuten op 180 graden. Even laten afkoelen.

Smakelijk!

Voedingswaarden per plak:
Kcal:                      140  gr
Koolhydraten:          13,6 gr
Eiwitten:                 11,3 gr
Vetten:                  3,3   gr


Comments (0)

No comments found!

Write new comment

Maak als coach een vliegende start

Wist je dat door ons opgeleide (vitaal)coaches regelmatig worden ingezet voor onze bedrijfstrainingen? Wij bemiddelen en faciliteren. Zo brengen wij onze Hamel visie optimaal over én maak jij als coach kans op een vliegende start.

Register

Ben je op zoek naar een consulent of (vitaal)coach in jouw regio? In ons register staan alle door het Hamel College opgeleide coaches en consulenten geregistreerd.

Hamel VitaalShop

In de Hamel VitaalShop vind je producten die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Deze producten sluiten nauw aan bij onze opleidingen. De VitaalShop is daarom een handig hulpmiddel voor onze cursisten. Natuurlijk zijn ook niet-cursisten van harte welkom in de VitaalShop.