Eindelijk!

Afgelopen vrijdag was het zover: mijn examen. Na een jaar vol informatie en flink studeren was het grote moment aangebroken.

Vooraf had ik wel wat last van zenuwen, maar toen het examen voor me lag, werd ik rustig. Ik ging het gewoon doen! Ik had besloten om eerst de vragen die ik zeker wist te maken en daarna terug te komen op de 'twijfel-vragen'. Al vrij snel was ik klaar met wat ik zeker wist. Maar toen... Er stonden nog 11 vragen open, oeps.... De paniek sloeg toe... Ik heb gegokt, maar ook met logisch nadenken kwam ik een heel eind. Klaar! Nu kon het nakijken beginnen en ja hoor; geslaagd! Eindelijk! Ik heb het gehaald. Wat was ik blij! Ik ben officieel gewichtsconsulente/voedingscoach. Wat een goed gevoel!

 

De volgende ochtend mocht ik naar de snijzaal bij het Erasmus MC. Wat een ontzettende indrukwekkende en bijzondere ervaring. Ik heb respect voor de mensen die hun lichaam aan de wetenschap hebben gegeven, zodat ik met eigen ogen kon zien wat bepaalde dingen met je lijf doen. Een goed voorbeeld hiervan is stress. Wat is dat slecht voor niet alleen je mind, maar ook voor je gestel. Mijn lichamelijke klachten werden meteen bevestigd. Mijn darmen hebben zo te lijden onder bepaalde stresssituaties. En nu zeg ik darmen, maar wat denk je van je maag, spieren, hart en longen? Ik heb deze ochtend zo ontzettend veel geleerd.

 

Voeding is ontzettend belangrijk om lekker in je vel te zitten, maar wil jij jouw doelen bereiken, dan zul je aan alles moeten werken. Neem jij op tijd je rust? Echt rust? Hoofd leegmaken en even helemaal niks! Probeer het eens, het zal je echt goed doen!

 

Voor deze week niet echt een recept, maar een tip voor lekker seizoensfruit: kersen. Niet alleen een bron van vezels en vitamines, maar ook nog eens een natuurlijke bron van melatonine, wat bevordelijk is voor je (nacht)rust (lekker toepasselijk ;)).

 

Wat nu? Mijn website is bijna klaar, het logo kan ook bijna gebruikt worden en mijn cliënten beginnen te komen. Ik ga mijn kwaliteiten benutten; mensen begeleiden naar een betere levensstijl.

Ik heb er zin in! Tot de volgende keer!

 

Groetjes Yvette 


Comments (0)

No comments found!

Write new comment

Maak als coach een vliegende start

Wist je dat door ons opgeleide (vitaal)coaches regelmatig worden ingezet voor onze bedrijfstrainingen? Wij bemiddelen en faciliteren. Zo brengen wij onze Hamel visie optimaal over én maak jij als coach kans op een vliegende start.

Register

Ben je op zoek naar een consulent of (vitaal)coach in jouw regio? In ons register staan alle door het Hamel College opgeleide coaches en consulenten geregistreerd.

Hamel VitaalShop

In de Hamel VitaalShop vind je producten die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Deze producten sluiten nauw aan bij onze opleidingen. De VitaalShop is daarom een handig hulpmiddel voor onze cursisten. Natuurlijk zijn ook niet-cursisten van harte welkom in de VitaalShop.