Een nieuw avontuur, even kennismaken met Yvette!

Mijn naam is Yvette, 33 jaar en ik kom uit Tilburg. Al vanaf mijn 21e was ik aan het sukkelen met mijn gezondheid. Ik had veel last van mijn darmen en het welbekende jojo-effect.

Daarom besloot ik naar een lifestyle coach te gaan en mijn voeding eens goed onder de loep te laten nemen. De eerste stap was het bijhouden van een voedingsdagboek en daarna werd er gekeken wat er beter kon. Ik paste wat dingen aan en merkte al snel dat mijn darmen en gewicht hier erg goed op reageerden.

 

Kennismaking met het Hamel College

Door het experimenteren werd ik zo enthousiast dat ik meer wilde. Ik wilde zelf ook mensen gaan begeleiden met mijn ervaringen, maar ook met mijn kennis, die natuurlijk nog niet optimaal was op het gebied van voeding. Op aanraden van mijn eigen voedingscoach kwam ik bij het Hamel College terecht. De open dagen waren net voorbij, maar ik werd uitgenodigd door Danielle om eens een keer een kijkje te komen nemen en informatie in te winnen. Het was een erg fijn gesprek en mijn enthousiasme werd alleen maar groter. Ik schreef me in voor de opleiding tot gewichtsconsulente en zo begon mijn avontuur.

 

Terug naar school

Eén keer in de twee weken ga ik een dag naar school. Met mijn boekentas en mijn nieuwe blocnote, nieuwe stiften en vol goede moed begon mijn eerste schooldag. Ik voelde me net 16. Je ontmoet medeleerlingen en moet een beetje je plekje zoeken. Dat ging vrij makkelijk, want iedereen komt daar voor de eerste keer. Al snel voelde ik mij op mijn gemak en ging ik met plezier naar school. De lessen zijn echt heel interessant en soms ook wel pittig. Ik dacht al veel te weten maar, naar mate de opleiding vordert, merkte ik dat ik nog niet zo heel veel wist. Er zijn hoofdstukken die makkelijk binnen komen, maar ook hoofdstukken die een stuk meer moeite kosten. Vetten bijvoorbeeld! Ik had geen idee dat je zoveel informatie nodig hebt om dat een beetje te snappen.

 

Docenten

Gelukkig hebben we Coriene; de docent die alle tijd neemt om alles goed en duidelijk uit te leggen en nooit gek wordt (zo lijkt het dan ;)) van de vele vragen die ze krijgt. Wat ook fijn is dat je haar kunt mailen als je iets niet snapt. Fijn voor als je met je huiswerk bezig bent! Naast Coriene hebben we gastdocenten die hele leuke en interessante lessen geven. Door de variatie van onderwerpen blijf je gefocust en neem je veel op.

 

YA! lifestyle

Op dit moment ben ik bezig met mijn cliënt cases. Dit betekent dat ik een cliënt begeleid en help met het bereiken van haar doel. Het is super leuk om daar mee bezig te zijn en ik voel mij al echt een gewichtsconsulente tijdens deze gesprekken. Ik heb een Facebook pagina en een Instagram account aangemaakt waar ik nu vooral nog recepten en tips deel. Binnenkort gaat ook mijn eigen website online. In de toekomst hoop ik hier natuurlijk verder in te kunnen en echt cliënten te gaan begeleiden en workshops te gaan geven. Neem maar eens een kijkje op Facebook of Instagram! Je kunt me vinden onder YA lifestyle.

 

Eigen visie

Wat fijn is van het Hamel-college is dat zij je alle kennis aanleren, maar je ook vrij laten om je eigen visie te creëren. Dit vind ik persoonlijk heel belangrijk omdat iedere gewichtsconsulente anders is. Het is dus een uitdaging om jouw kennis en visie over te brengen naar de mensen en ze te overtuigen dat jouw visie werkt! Mijn conclusie is dat het Hamel College nu al heel veel voor mij betekend heeft en ik blij ben dat ik deze opleiding heb gekozen. De professionaliteit en kennis die ze hier hebben vind je niet overal. Dat weet ik zeker!


Comments (0)

No comments found!

Write new comment

Maak als coach een vliegende start

Wist je dat door ons opgeleide (vitaal)coaches regelmatig worden ingezet voor onze bedrijfstrainingen? Wij bemiddelen en faciliteren. Zo brengen wij onze Hamel visie optimaal over én maak jij als coach kans op een vliegende start.

Register

Ben je op zoek naar een consulent of (vitaal)coach in jouw regio? In ons register staan alle door het Hamel College opgeleide coaches en consulenten geregistreerd.

Hamel VitaalShop

In de Hamel VitaalShop vind je producten die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Deze producten sluiten nauw aan bij onze opleidingen. De VitaalShop is daarom een handig hulpmiddel voor onze cursisten. Natuurlijk zijn ook niet-cursisten van harte welkom in de VitaalShop.