Daar ga ik dan... Mijn eerste officiële blog.

Waar ga ik het over hebben? De moeilijke woorden in de les? Het opstarten van een eigen zaak? Of de nieuwe schijf van vijf? Zoveel te vertellen maar laten we één ding tegelijk doen.

Het hoogtepunt van de afgelopen tijd vond ik toch wel mijn inschrijving bij de KvK. In de lessen werd mij al vaak verteld dat het verstandig zou zijn om me in te schrijven. Dit omdat cliënten straks de consulten in willen dienen bij hun zorgverzekering, maar ook om zaken duidelijk op orde te hebben. Ik heb er lang over nagedacht. Ik moet nog veel leren over voeding, dus de KvK kon wel wachten.

 

Via Facebook kwam mijn eerste 'echte' client binnen. Ze heeft een dagboek bijgehouden en is op intake geweest. Ze heeft wat tips meegekregen en komt over een paar weken terug om de voortgang te bespreken.

 

Inschrijfformulieren en voortgangsformulieren leer je allemaal maken tijdens de lessen. Het leukste is om daar je eigen draai aan te geven. Zo was het ook heel leuk om mijn opzet van een voedingsdagboek naar mijn eerste client te sturen.

 

Wat ik nu merk, is dat ik mijn neus het liefst in mijn studieboeken stop. Het opzetten van een eigen zaak is belangrijk en leuk, maar de stof kennen is minstens zo belangrijk. Daar draait het uiteindelijk toch allemaal om. Mijn kennis en visie worden mijn visitekaartje. Dus dat moet op orde zijn. Ik heb wat proefexamens gemaakt en mijn berekeningen van de energieprocenten, vvm's en vm's er eens op losgelaten en merk dat ik al heel veel weet en het vooral ook goed door heb! Wow!

 

Ook heb ik mijn eigen client cases ingeleverd bij Coriene. Door haar feedback weet ik waar mijn aandachtspunten liggen.

Inmiddels is mijn KvK-nummer aangevraagd en mijn bedrijfsplan grotendeels geschreven. Het gaat echt beginnen. Wat fijn dat dit alles gebeurt nu ik nog naar school ga. De tips en trics zijn toch fijn om juist nu te horen.

 

Ondertussen gaan we verder met het leren over voeding. Voor nu hebben we weer een mooie opdracht mee naar huis gekregen: het verzinnen van tien eiwitrijke en tien goede koolhydraat-rijke tussendoortjes. Hieronder heb ik er een beschreven die vol met eiwitten zit.

 

Ingrediënten:

- 1/4 bakje Hüttenkäse

- 3 radijsjes in stukjes gesneden

- 1/4 stengel bleekselderij in stukjes

- 4 plakjes komkommer

Doe dit allemaal bij elkaar en voeg naar smaak peper toe.

 

Smakelijk en tot snel!


Comments (0)

No comments found!

Write new comment

Maak als coach een vliegende start

Wist je dat door ons opgeleide (vitaal)coaches regelmatig worden ingezet voor onze bedrijfstrainingen? Wij bemiddelen en faciliteren. Zo brengen wij onze Hamel visie optimaal over én maak jij als coach kans op een vliegende start.

Register

Ben je op zoek naar een consulent of (vitaal)coach in jouw regio? In ons register staan alle door het Hamel College opgeleide coaches en consulenten geregistreerd.

Hamel VitaalShop

In de Hamel VitaalShop vind je producten die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Deze producten sluiten nauw aan bij onze opleidingen. De VitaalShop is daarom een handig hulpmiddel voor onze cursisten. Natuurlijk zijn ook niet-cursisten van harte welkom in de VitaalShop.