Recente projecten

Graag geven wij je een indruk van onze meest recente projecten. We kiezen bewust voor een indruk en geen uitputtende opsomming. Heb je daarom vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Politie

Het Hamel College is sinds 2012 betrokken bij een landelijk project bij de politie. Het project is gericht op het vergroten van weerbaarheid en mentale kracht. Deze training hebben wij doorontwikkeld, zodat deze waardevol is voor elke beroepsgroep. Kijk voor meer informatie op bedrijfstraining Mentale Weerbaarheid.

Amsterdam RAI

Het Hamel College heeft een training 'Leefstijl en vitaliteit' verzorgd. In het kader van duurzame inzetbaarheid werd bewustwording van het effect van leefstijlfactoren op vitaliteit en work ability gestimuleerd.

Overzicht

Deze bedrijven hebben ook gebruik gemaakt van onze diensten:

Amice Opleidingsinstituut

Amsterdam RAI

ANBOS

Belastingdienst Douane Zuid

Ergo Optima

Fysergo

Fontys Hoge School Eindhoven

Gemeente Rotterdam / Albeda College

Infineon Automatisering

Isala klinieken Zwolle

Laurentius ziekenhuis Roermond

Onderwijsinstelling Nieuw Zuid Rotterdam

Optimaal Talent

Politie Academie Ossendrecht

Pontes scholengemeenschap VWO

Taxicentrale Renesse

TNO Defensie

Veldsink Adviesgroep

Viataal

 

 

Aandacht voor leefstijl loont

Medewerkers die vitaal en weerbaar zijn, geven meer energie, hebben meer passie, zijn leuker om bij en mee te werken en presteren beter. Deze energie voelen klanten ook! Om persoonlijk vitaal te zijn is slim eten, bewegen en denken -vanuit onze visie- de basis. Onze workshops over leefstijl keuzes zijn daarom kort en krachtig.

Mentale bedrijfsfitness werkt

Mentaal fit blijven bij druk op het werk is soms topsport. In onze trainingen maken we de balans op tussen energiegevers en energievreters. Het draait allemaal om voldoende energiecapaciteit en -herstel. Daarbij spelen managers, leidinggevenden en planners een belangrijke rol. Voor de uitvoering heeft Hamel tools ontwikkeld.

Powernap toegestaan?

Eén van onze opdrachtgevers is bezorgd over de toenemende groep werknemers boven de 45 jaar. De directie vraagt zich af: hoe werken we nog lang, gelukkig en gezond samen? Een goede vraag! Omdat er in shifts gewerkt wordt, is het Hamel programma gericht op effectief slapen, eten en bewegen.