15
Opleiding Life Coach

Life Coach worden

Stress is onlosmakelijk met ons leven verbonden. De grote vraag is: hoe ga je er mee om? Je kunt stress beter aan als je leven in balans is, waardoor je belastbaarheid groter is. Hier komt onze visie op mind om de hoek kijken: manage je emoties en vergroot je gedragsflexibiliteit. Dat doe je door meer inzicht te krijgen in je valkuilen en je functioneren. Het levert je rust op en persoonlijke groei. Met als eindresultaat minder stress en een vitaal leven in balans.

Wat houdt de opleiding tot Life Coach in?

Je begeleidt cliënten bij het verhelderen van een probleem tot een coachvraag. Je hoort en ziet waar bij jouw cliënten belemmerende overtuigingen zitten. Problemen worden uitdagingen, waardoor een cliënt zelf stapje voor stapje meer in balans komt. Het aandachtsgebied is heel breed. Denk aan stressproblematiek, maar ook aan levensvragen of bijvoorbeeld onvrede op het werk. Je leert onder andere:

  • communicatietechnieken toe te passen, zoals oplossingsgerichte vragen stellen
  • wat interventies inhouden en deze correct toe te passen, zoals ontspanningstechnieken
  • coachingstrategieën op te stellen

Meer informatie over deze coachingsopleiding vind je in de studiehandleiding.

Accreditatie

Deze opleiding heeft een NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op Practitioner niveau. Een NOBCO-coach staat voor kwaliteit! Jouw beroepsmogelijkheden zijn:

  • een eigen praktijk starten 
  • workshops of voorlichting geven 
  • groepsactiviteiten rondom bijvoorbeeld stressreductie verzorgen

Inschrijven beroepsopleiding Life Coach

De opleiding bestaat uit achttien lessen verdeeld over een studiejaar. De studielast bedraagt zes tot acht uur per week. Deze opleiding heeft een HBO niveau.

 

Life coach Gorinchem

Life coach Gorinchem

Start 19 september 2018 18 september 2019
Locatie Gorinchem Gorinchem
Lesdag Woensdag Woensdag
Lestijd 11:00 – 17:30 11:00 – 17:30
  GESTART INSCHRIJVING GESLOTEN
  Rooster Rooster

Kosten beroepsopleiding Life Coach

Administratie kosten € 25,-
Boeken € 170,-
Lesgeld € 2400,- of 9 termijnen van € 270,-
Examengeld € 175,-

Word Vitaalcoach!

Heb je de smaak van vitaliteit te pakken? Word Vitaalcoach! Naast de opleiding tot Life Coach kun je bij ons ook de basisopleiding Gewichtsconsulent en Functional Personal Trainer volgen. Na het succesvol afronden van de drie basisopleidingen ben je Vitaalcoach én van alle markten thuis rond Food, Move en Mind.

Accreditatie

Deze opleiding heeft een NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op Practitioner niveau. Deze opleiding is tevens als bijscholing geaccrediteerd door de BGN (15 studiepunten).