Herken en verhelp struikelblokken bij afvallen

Orthomoleculair Gewichtsmanagement

Heb jij ook wel eens ervaren dat een cliënt ondanks een optimaal voedings- en bewegingsadvies weinig of niets afvalt? Dat kan worden veroorzaakt door verschillende struikelblokken die succesvol afvallen in de weg staan. Want te veel eten en te weinig bewegen, als oorzaak van overgewicht, is maar het topje van de ijsberg. Het kunnen herkennen van deze struikelblokken is daarom een belangrijke eerste stap bij het geven van een oordeelkundig gewichtsmanagement advies. Je krijgt tijdens deze opleiding inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewichtsmanagement en je leert deze inzichten direct in de praktijk toe te passen. 

Herken de struikelblokken die succesvol afvallen in de weg staan

Tijdens deze unieke 2-daagse opleiding leer je waarom een cliënt overgewicht heeft ontwikkeld en waarom afvallen met een voedings- en bewegingsadvies niet altijd lukt. Je wordt daarbij ondersteund door een gratis analyseprogramma dat mogelijke struikelblokken in beeld brengt.

Een verminderd verzadigingsgevoel zou bijvoorbeeld een struikelblok kunnen zijn waardoor je cliënt ongemerkt te veel eet. Een voedingsadvies dat het verzadigingssysteem stimuleert zou dan voor deze cliënt een ideale oplossing kunnen zijn.

Een onopgemerkte hypothyreoïdie (schildklierprobleem) waardoor de verbranding wordt verlaagd kan, met name bij vrouwen, succesvol afvallen ook in de weg staan. Het kunnen herkennen van deze stoornis is daarom zeer belangrijk want een cliënt met een verlaagde verbranding kan heel moeilijk gewicht verliezen. Hypothyreoïdie moet door een arts worden behandeld, verwijzing is hier dus noodzakelijk. Alleen als een cliënt door een arts met de juiste geneesmiddelen is ingesteld kan een afvaltraject succesvol worden afgesloten.

Het zelfde geldt voor andere hormoongerelateerde problemen zoals bijvoorbeeld een testosterondeficiëntie bij mannen. Ook hier is een voedings- en bewegingsadvies kansloos als deze deficiëntie niet door een arts wordt behandeld.

Problemen die met insuline en leptine te maken hebben (geen diabetes) kunnen, als ze door jou worden herkend, verholpen worden door in je advies ook aan je cliënt uit te leggen op welk moment van de dag gegeten en bewogen moet worden.

Je leert tijdens de opleiding hoe je deze problemen herkent waardoor je cliënten een optimaal persoonlijk advies kan geven en waar nodig sneller en beter door kan verwijzen naar bijvoorbeeld de huisarts.

Overzicht van deze 2-daagse opleiding

Je krijgt inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewichtsmanagement en je leert deze inzichten toe te passen.  Je leert hoe je de volgende struikelblokken kunt herkennen en verhelpen, eventueel met doorverwijzing naar een arts: 

 • Verschillende hormonale stoornissen, zoals insuline-, schildklier- en leptinestoornissen
 • Stoornissen die worden veroorzaakt door meno- en andropauze
 • Verschillende vormen van eetverslaving waarbij serotonine en dopamine een rol spelen
 • Vermindering van het verzadigingsgevoel waardoor al snel te veel wordt gegeten
 • Verlaging van de verbranding waardoor je cliënt van heel weinig KCAL toch aankomt
 • Epigenetica, de preventie van overgewicht bij kinderen begint al voor de conceptie

De opleiding is geheel Evidence Based en wordt met 900+ wetenschappelijke studies onderbouwd. Cursisten krijgen online toegang tot deze informatie. Maar deze opleiding is niet alleen Evidence Based maar ook in de praktijk getoetst. Download de opmerkelijke resultaten die reeds zijn behaald. Een aantal van deze cliënten doet mee aan de opleiding. Je kan ze zelf vragen stellen.

Ondersteuning tijdens en na de opleiding

 • Tijdens de opleiding is extra ondersteuning beschikbaar:Tijdens de opleiding zullen verschillende cliënten die reeds zijn behandeld of bezig zijn met de behandeling hun ervaringen met cursisten delen. Cursisten kunnen tijdens deze praktijkmodules zelf vragen stellen aan deze cliënten.
 • Tijdens de opleiding zijn er mogelijkheden tot het stellen van vragen via Facebook. Er wordt via Facebook een speciaal bericht geplaatst waarop cursisten kunnen reageren met vragen of opmerkingen over het cursusmateriaal.

Ook na afloop van de opleiding is er voor cursisten extra ondersteuning beschikbaar: 

 • Er is een diagnoseprogramma beschikbaar dat op basis van een interactieve anamnese vaststelt welke lichamelijke stoornissen er bij de cliënt mogelijk kunnen spelen. De resultaten van het diagnose programma worden beeld gebracht
 • Er is een coachingprogramma beschikbaar waarmee je de resultaten van je interventie bij je cliënt goed kan volgen. Bovendien geeft het signalen als je moet bijsturen.
 • Er is een facebookpagina beschikbaar dat wij gebruiken om je op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gewichtsmanagement en alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft. Zo blijft je ook na deze opleiding up-to-date.

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een door de MBOG en de SNRO erkend diploma.

Docent Cora de Fluiter

Cora is auteur van het boek "SLIM op uw juiste gewicht" en docent bij verschillende opleidingsinstituten. Daar geeft zij les aan artsen, diëtisten en therapeuten op het gebied van de behandeling van gewichtsmanagement en diabetes.In 2006 is zij gestopt met haar werk als laborant en is ze gestart met een drie jaar durend onderzoek op het gebied van overgewicht en diabetes. Deze studie heeft ze afgerond met het schrijven van haar boek “SLIM op uw juiste gewicht” over lichamelijke stoornissen die succesvol afvallen in de weg kunnen staan. Als u wilt weten of dit boek wat voor u is kunt u haar gratis e-book downloaden.

Inschrijven cursus Orthomoleculair Gewichtsmanagement

De cursus is inclusief lunch, koffie en thee, naslag syllabus, digitale syllabus en digitale reader, diagnose analyse programma, coaching programma en klantenpresentatie.

Data 11 november en 9 december 2017 24 maart en 7 april 2018 9 februari en 9 maart 2019
Locatie Gorinchem Gorinchem Gorinchem
Lesdag Zaterdag Zaterdag Zaterdag
Lestijd 9:00 – 17:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00
Kosten € 297,- € 297,- 297,-
  GESTART VOL Inschrijven