Nieuws

Dit is de derde nieuwsbrief van 2016.

We informeren in deze nieuwsbrief over de specialisaties voor de gewichtsconsulenten en over Oerslank.


Houd onze nieuwsbrieven in de gaten voor de laatste ontwikkelingen! Heb je vragen over een van de onderwerpen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact via info@hamelcollege.nl (of reply) of bel 0183-634300.

 

Nieuwe studiejaar is gestart

De basisopleidingen zijn gestart. Buiten bekende cursisten hebben dit jaar ook veel nieuwe cursisten hun weg naar het Hamel College gevonden. 


De data voor de opleidingen die in het voorjaar starten staan op onze website: hamelopleidingen.nl/opleidingen/.

Naast de erkende basisopleidingen zijn er ook specialisaties, cursussen en workshops. We informeren in deze nieuwsbrief over de specialisaties voor de gewichtsconsulenten en over Oerslank. Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist.

 

Sport en Voeding vernieuwd

De specialisatie Sport en Voeding was aan een facelift toe. In de vernieuwde lesstof zijn de nieuwste inzichten verwerkt en is er onder andere aandacht voor de zin en onzin van eiwitpoeders en supplementen. Ook nieuw is dat de lesstof en het werkboek van the Lean Jump voortaan bij de specialisatie Sport en Voeding is inbegrepen.


The Lean Jump is een programma van 8 weken dat wordt ingezet om het lichaam te laten switchen van suikerverbranding naar vetverbranding waarbij de spiermassa behouden blijft of zelfs toeneemt! Hier profiteer je niet alleen als deelnemer van maar het geeft je ook de juiste tools om je cliënten straks optimaal te begeleiden naar betere sportprestaties en een betere lichaamssamenstelling! De docent voor Sport en Voeding is Casper Beukema voor de voedingslessen en Francis Vlot voor de sportles. Dat belooft wat! De specialisatie Sport en Voeding is geaccrediteerd door de BGN voor 15 studiepunten.

Schrijf hier in: http://hamelopleidingen.nl/opleidingen/specialisaties/sport-en-voeding/ 

 

Recept The Lean Jump

Kabeljauw met knapperige korst en tomaatjes uit de oven.

 • 500 gr kabeljauw
 • 30 gr pijnboompitten
 • 1/2 el kokosmeel
 • 2 tenen knoflook
 • rasp en sap van 1 kleine citroen
 • 1 el tijm, fijngehakt
 • 1 el rozemarijn, fijngehakt
 • 1 el salie, fijngehakt
 • 1 el bieslook, fijngehakt
 • 1 tl zout
 • zwarte peper
 • 3 el olijfolie
 • 500 gr cherrytomaatjes
 • 2 el olijfolie
 • nog wat bieslook ter garnering


Verwarm de oven voor op 200C.

Maal de pijnboompitten fijn in een vijzel, vervolgens de knoflook in de vijzel fijnmalen met het zout.

Voeg aan de gemalen pijnboompitten en knoflook de olijfolie, rasp en sap van de citroen, het zout, zwarte peper, de verse gehakte kruiden en het kokosmeel toe. Roer tot een glad mengsel.

Vet een ovenschaal en leg de vis erin. Bestrijk de kabeljauw met het notenmengsel.

Prik de tomaatjes in en leg ze rond de kabeljauw in de ovenschaal. Giet nog een scheutje (1 a 2 eetlepels) olie over de vis en de tomaatjes. Bak de vis 18-20 minuten in de oven en vervolgens nog 3 minuten onder de gril (voor een mooi bruin korstje).

Garneer met wat verse bieslook.

 

Kind en Voeding

Ook voor de specialisatie Kind en Voeding hebben we dit jaar een nieuw gezicht voor de klas. Astrid Hendriks! Astrid is als voorlichter verbonden aan de stichting Kind en Voeding en geeft vanuit die rol gastlessen op basisscholen. Ze heeft zowel de theorie als de praktijk in de vingers.


Kind en Voeding geeft inzicht in de ontwikkeling van kinderen en gezond eetgedrag. De begeleiding van het kind en het gezin is een belangrijk onderdeel van deze opleiding waar je ook je vaardigheden als coach vergroot. De specialisatie Kind en Voeding is geaccrediteerd door de BGN voor 15 studiepunten.

Schrijf hier in: http://hamelopleidingen.nl/opleidingen/specialisaties/kind-en-voeding/ 

 

Oerslank

Ben je in voor een orthomoleculaire benadering bij cliënten met overgewicht? Dan is Oerslank B-licentie van Yvonne van Stigt de cursus voor jou! Bij deze 3-daagse wordt uitgebreid gekeken naar de redenen waarom sommige cliënten niet afvallen met de reguliere aanpak.


Yvonne van Stigt is ervaringsdeskundige, pionier en onderzoeker van deze materie en neemt je mee naar een plan op maat wat wel werkt!  Je leert wat de Oerslank Visie op overgewicht is. Hierin wordt uitgelegd welke verstoringen succesvol afvallen in de weg staan, het herkennen van de lichamelijke oorzaak van gewichtstoename met alle kenmerken van deze oorzaken en de relaties met andere aandoeningen. Bij deze scholingsdagen hoort een oergezond lunchbuffet!

Schrijf hier in: http://hamelopleidingen.nl/opleidingen/cursussen/oerslank/