Klik hier voor de online versie.

Hamel College - Eerste nieuwsbrief 2015 - Klik hier als je de inhoud niet goed kan lezen

Nieuws

Dit is de eerste nieuwsbrief van het jaar 2015 met onder andere nieuwe bijscholingen. Houd onze nieuwsbrieven in de gaten voor de laatste ontwikkelingen! Heb je vragen over een van de onderwerpen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact via info@hamelcollege.nl (of reply) of bel 0183-634300.

1 - Inzicht in de dagelijkse stress en herstel momenten

Biocoherence HRV Lifestyle meeting

Deze Heart Rate Variability meeting is een unieke manier om dagelijkse stress en herstel in kaart te brengen. Deze objectieve en wetenschappelijke manier van monitoren maakt het mogelijk voor de coach en cliënt om een gedegen inzicht te krijgen in de dagelijkse stress en herstel momenten.

Herstelt een persoon zich voldoende gedurende een periode van 24 uur, is de voeding en drank die een persoon tot zich neemt voldoende? Is er voldoende slaap?

Het doel van de HRV lifestyle meeting is langdurige stress te voorkomen, dit kan worden beïnvloedt door ervoor te zorgen dat er regelmatig herstel periodes zijn, er voldoende voedende voeding tot zich genomen wordt.

Hoe kan de HRV meeting ingezet worden

  • Ondersteuning bij coping op het werk en persoonlijk welzijn

  • Verlaging van kosten door verminderd ziekteverzuim

  • Een middel om cliënt te begeleiden in het nemen van beslissingen rondom gedrag en leefstijl

  • Een middel om informatie te verzamelen en hierbij medische beslissingen te ondersteunen.

Maak nu zelf kennis met deze bijzondere methode!

Ter voorbereiding aan deze workshop onderga je zelf een 72 uurs HRV meeting. (Van 8-11 maart)
De workshop staat gepland op zaterdag 20 maart.

Voor meer informatie: http://hamelopleidingen.nl/opleidingen/workshops/biocoherence-hrv-lifestyle-meting/


2 - Maak jezelf bekend als coach

Ons Register

Hamel College biedt haar coaches de mogelijkheid zich te registeren op onze website. 


Dit Hamel register is een zoekwijzer voor bezoekers die op zoek zijn naar een Gewichtsconsulent, Functional Personal Trainer, Life- of Vitaalcoach bij hen in de buurt.

Wil je een kijkje nemen in ons register? http://hamelopleidingen.nl/register/
Mocht je je willen registeren, stuur een email naar info@hamelcollege.nl (of reply) zodat wij jou de formulieren toe kunnen sturen.

Deelname is gratis!


3 - Glycogeendepletie trainingen

In de shop: onze eigen Powersled

Voor de Glycogeendepletie trainingen heeft Hamel College een powersled ontwikkeld. Deze powersled is erg praktisch gezien zijn flexibele vorm; de sled is gemaakt van sterk zeil en daardoor oprolbaar. Dus geen groot stalen object meer in de auto maar een sled ter grootte van een opgerold badlaken!

Glycogeen is de suikervoorraad in spieren en lever. Deze voorraad raakt snel uitgeput, waarna ons lichaam overschakelt op vetverbranding. Hier kunnen wij langer uit putten. Een training met de powersled trekt de glycogeendepots leeg waardoor het lichaam overschakelt op vetverbranding. De training is kort en intensief.

Hiernaast is de powersled training een ‘concentric only’ training die niet blessuregevoelig is. Ook ongetrainde personen kunnen hier veilig mee aan de slag gaan!

http://www.hamelvitaalshop.nl/


4 - Nieuwe cursus

Swing, Boot & Hit

Neem deel aan de nieuwe uitdagende praktijk 3 daagse Boot, Swing & Hit. Een nieuwe cursus, volgens het door Hamel ontwikkeld GEMS training concept, voor iedereen die meer uit zijn training of lessen wil halen!

In deze driedaagse gaan we aan de slag met outdoor bootcamp, kettles en High Intensive Boxing! Verantwoord, veilig, uitdagend maar bovenal leuk en functioneel! Toepasbaar voor iedere doelgroep.

Tijdens deze cursus komen technieken en verschillende trainingsvormen aan bod voor de drie energiesystemen waarop het GEMS trainingsprincipe gebaseerd is.

Voor meer informatie: http://hamelopleidingen.nl/opleidingen/cursussen/swing-boot-hit/


5 - Programma voor verbetering van de lichaamssamenstelling

The Lean Jump

Dit programma, ontwikkeld door de specialisten uit het team van Hamel, is op 10 januari van start gegaan.

The Lean Jump is speciaal voor mensen die moeizaam of niet in staat zijn om plezierig en effectief tot een verbetering van hun lichaamssamenstelling te komen. Kern van dit probleem is vaak het onvermogen van het lichaam om vet als brandstof te gebruiken.

Tijdens dit programma worden uiteenlopende innovatieve interventies ingezet; uitgekiende trainingen volgens het door Hamel ontwikkelde GEMS trainingsconcept, hierop afgestemde maaltijden, voorafgaand aan de maaltijden foerageer oefeningen, intermittend fasting, de techniek “do something different every day”, thermogenese met cryoprotocollen en voorgeschreven relaxmomenten met ademhalingsoefeningen. Kortom een meerdimensionale benadering voor een optimaal resultaat! Check nieuw startdata via deze link: http://hamelopleidingen.nl/opleidingen/cursussen/the-lean-jump/

Check Hamel Facebook voor meer informatie, bevindingen en dag tot dag verslagen van The Lean Jump! En vergeet ons niet te liken!

https://www.facebook.com/hamelcollege