VitalQ - Your Vital Qualityscan

Preventieve programma’s, iedereen zal eraan moeten geloven je kent het wel: Dure formulieren waarin confronterende en medisch georiënteerde vragen worden gesteld aan medewerkers. Dat kan leuker!

Speciaal voor de zakelijke markt heeft Hamel College VitalQ Qualityscan ontwikkeld. Het programma is beschikbaar voor eindgebruikers maar ook om jouw zakelijke klanten mee te bedienen. Het programma is opgebouwd uit:

  •          Een workshop over vitaliteit.
  •          Lesmateriaal in de vorm van een boekje en een inlog voor VitalQ software.
  •          Een vitaliteitsscore gevisualiseerd in een vitaalcirkel.
  •          Het meten en in kaart brengen van de veranderbereidheid.
  •          Een stappenplan om de vitaliteit te verbeteren.

 

Er zijn 4 workshops beschikbaar, andere onderwerpen kunnen wij op maat aanbieden:

  •      VitalQ - Your Vital Qualityscan  - vitaliteit algemeen
  •      FoodQ - Your Food Qualityscan – voeding en voedingspatroon
  •      MoveQ - Your Move Qualityscan – beweging en sporten
  •      MindQ - Your Mind Qualityscan – mindset en motivatie

 

Buiten de boekjes is er een website waar de test digitaal kan worden ingevuld. De vitaalcirkel wordt in dit geval automatisch gegenereerd. Een vitaalcirkel geeft een goed beeld over de gemiddelde vitaliteit en de aandachtspunten. Bij het opnieuw invullen van de lijst wordt ook aangegeven op welke punten de vitaliteit is veranderd (verbeterd).

Bij de digitale versie is het niet nodig persoonsgebonden gegevens in te vullen. Alleen een e-mailadres is noodzakelijk. Dit geeft de werknemers de vrijheid om de score naar waarheid in te vullen en niet de maatschappelijk gewenste antwoorden te willen geven. De vragen zijn uitnodigend en positief geformuleerd.

De workshops worden per groep afgenomen. In de workshops is er een balans tussen informeren, inspireren en confronteren. Dit overgoten met gezonde humor en relativering. Het vervolgtraject is het invullen van het digitale deel. De Vitaalcoach kan de cliënt ondersteunen met het praktisch uitvoerbaar maken van het stappenplan aan de hand van de vitaalcirkel. Vragen naar aanleiding van de lijst kunnen aan de Vitaalcoach worden gesteld of via de software aan Hamel College.

Vitaalcoaches zijn opgeleid door Hamel College zodat inhoudelijke kennis en de presentatie in het bedrijf professioneel en eenduidig is. De Vitaalcoach begrijpt dat informatie vertrouwelijk is en zorgt dat de privacy van deelnemers gegarandeerd is.

Iedereen die gezond is kan meedoen, je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Vragen? Neem contact op met Danielle Sporken.