Orthomoleculaire Brugklas 

We worden gelukkig allemaal ouder, alhoewel de curve begint af te vlakken. Toch leven we niet langer, we zijn gewoon langer aanwezig. Op steeds jongere leeftijd start tegenwoordig het chronisch medicijngebruik. De kwaliteit van het leven loopt fors terug, juist rond de leeftijd dat we meer tijd en middelen hebben om er van te gaan genieten.

Dat kan anders! Bij de orthomoleculaire brugklas die Hamel College samen met Erik Alexander Richter aanbiedt,  ga je preventief aan de slag met je cliënten om de curve vierkant te maken; “squaring the curve!” Dat betekent goed leven, liefst tot de laatste dag. Want een vooruitzicht om weg te kwijnen in een verzorgingstehuis is niet echt aantrekkelijk. 

 

Wat houdt de Orthomoleculaire Brugklas in?

Je begeleidt en informeert cliënten hoe ze de meest frequente gezondheidsproblemen kunnen voorkomen. Je leert hierbij vooral het verschil tussen net genoeg of meest optimaal. Je gaat het grotere geheel zien door te leren hoe de verschillende systemen elkaar beïnvloeden. De invloeden van bewegen op de hersenen en het immuunsysteem. Welke suppletie een must is om klachten te voorkomen. Welke invloed voeding zoal heeft op onder andere je bloedsuikerspiegel. Wat er nu echt nodig is om je skelet gezond te houden en nog veel meer. 

Hoe ontstaan de problemen en op welke manier en met welke preventies kun je de problemen voor zijn en blijven. Per onderdeel leer je hoe je invloed uitoefenen in de vorm van voeding, slaap, stress, supplementen en meer. Je leert om bronnen te raadplegen en de onderdelen te integreren. Het gezond houden van de volgende onderdelen komt aan bod:

darmen

insuline

bindweefsel

hart en bloedvaten

hersenen

 

Diploma

Na de opleiding ontvang je een diploma, hiermee kun je:

een specialisatie volgen tot therapeutniveau per onderdeel 

instromen in een therapeutenopleiding bij OPFG

verantwoord suppletie adviseren 

workshops of voorlichting geven 

cliënten helpen om zo lang mogelijk vitaal te blijven 

 

Inschrijven Orthomoleculaire Brugklas

We vragen voorkennis op coachniveau. Heb je een van onze basisopleidingen gevolgd of ben je bijvoorbeeld schoonheidsspecialiste, dan kun je meedoen. Heb je vragen over De Orthomoleculaire Brugklas, bel dan gerust of stuur een mail.  

De cursus start twee keer per jaar en bestaat uit 11 lesdagen en een examen. De studielast bedraagt zes tot acht uur per week. Deze opleiding heeft een HBO niveau.

 

 

Startdatum 18 januari 2018
Locatie Gorinchem
Lesdag Donderdag
Lestijd 10:00 – 16:30
Kosten € 1375,-
  Inschrijven